dinsdag 9 mei 2017

Opnieuw sinister wandelen in Middelburg


Het is stil en de straatjes in Middelburg worden donker, waardoor ze nog nauwer lijken te zijn. De kerkklokken luiden plotseling en een groep kraaien achtervolgt ons van locatie naar locatie. Gids Jan J.B. Kuipers: “Het is overal foute boel hier, zelfs die kraaien.”


Tijdens onze laatste wandeling door Middelburg werden we de halve route achtervolgd door een grote groep kauwtjes. Normaal zijn dat heel luidruchtige vogels. Nu cirkelden ze veelal zwijgend boven de groep, vele verhalen lang. Merkwaardig, merkwaardig. Ook de Gezusters van Groôs op Zeêland reisden mee: Kim en Mel van Zweeden maakten een sfeervol verslag in woord en beeld van de wandeling door Middelburg en het ontstaan van Sinister Zeeland. Aanrader, hun digitale koffietafelboek, met de leukste pareltjes van Zeeland!

Aanstaande DONDERDAG 11 MEI wandelen we weer door Middelburg. Helaas is het nog geen weer voor een zomerjas en een lekker terrasje. Maar lekker dik ingepakt anderhalf uur langs de spannendste Zeeuwse geschiedenisverhalen slenteren, dat past eigenlijk prima bij dit frisse lenteweer.

We wandelen uitsluitend in kleine, exclusieve groepjes, omdat de gids anders te hard moet schreeuwen. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar, dus haak aan en wandel gezellig mee! Het kost je slechts een paar maal je nachtrust, al die sinistere verhalen.

IK WIL EEN TICKET!

Eerstvolgende data in MIDDELBURG: do 11 mei, do 25 mei, 19.45 uur voor het stadhuis op de Markt.

(foto H.M.D. Dekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten