woensdag 30 augustus 2017

‘Art Kattendijke’ in Blokhuis Kattendijke 9/10 september

In het weekend van 9 en 10 september vindt in het Blokhuis aan de Deltastraat 2 in Kattendijke de expositie ‘Art Kattendijke. Kunst in Kattendijke’ plaats, met werk van een groot aantal plaatselijke kunstenaars. De manifestatie wordt geopend op zaterdagmiddag 9 september om 14.30 uur door wijkwethouder André van der Reest van de gemeente Goes.


Art Kattendijke’ is een initiatief van fotograaf en beeldend kunstenaar André Smits (www.artistintheworld.com). De opening wordt opgeluisterd met korte optredens van Jan J.B. Kuipers en Theo Raats, beiden woonachtig in Kattendijke én ex-stadsdichters van Middelburg. Het bekende Alauda Kwartet met plaatselijke ‘roots’ geeft eveneens act de présence.

De expositie toont werk van Coby Baard (objecten/schilderijen), Heleen Dekker (foto’s), Gerda Duisterhof (schilderijen), Boukje Heddema (schilderijen/objecten), Yoka Heijstek (objecten), Saar den Hollander (schilderijen), Femmy Pauptit (quilts), Maria van Put (schilderijen), Ilona Schmit (schilderijen), André Smits (foto’s), Nancy Taeymans (schilderijen/boeken), Joke Tinholt (schilderijen), Ronald Versteegh (keramiek) en Wim van de Wege (schilderijen).


Foto van Heleen Dekker, een van de deelnemers.

Toegang tot de opening en de expositie is gratis, openingstijden expositie zaterdag en zondag: 12.00-18.00 uur.




Een gruwelmoord en dito straf in Sluis, 1769

Onlangs schreef ik voor mijn PZC-rubriek ‘Sporen in de delta’ een aflevering over de opmerkelijke waterstaatkundig ingenieur (en veel meer) ...