woensdag 6 augustus 2014

Poëzie luidt Kunstcarrousel Middelburg uit


De voltallige Werkgroep Poëzie, inclusief de huidige stadsdichter Theo Raats, zal op zondagmiddag 10 augustus enkele passende gedichten voordragen in de Kloostergangen van de Abdij te Middelburg. Met dit optreden beleeft de overzichtstentoonstelling Kunstcarrousel een feestelijke afronding. 

De Kunstcarrousel is een initiatief van de Stichting Kunst- en Cultuurroute Middelburg, die hiermee haar vijftienjarig bestaan viert. Het kunstaanbod in deze bijzondere ambiance is verrassend. En de toestroom van belangstellenden groot.

Hanny Mallekote, een van de organisatoren en exposanten, spreekt van een succes: ‘In de afgelopen weken ontvingen we ruim drieduizend bezoekers in de Kloostergangen en Crypten. Aanstaande zondag, op de laatste dag, hopen wij ook weer veel liefhebbers begroeten, en sluiten we deze jubileumexpositie heel feestelijk af.’

De Werkgroep Poëzie bestaat uit: Theo Raats, Juul Kortekaas, Jan J.B. Kuipers (stadsdichter 2005/2006), Anneke Schenk, Karel Leeftink en Jacoline Vlaander. Enkele nieuwe gedichten - met als thema ‘woordcarrousel’ - zullen in de Kloostergangen klinken. Het optreden, in het bijzijn van alle exposanten, begint op zondag 10 augustus om 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

De overzichtstentoonstelling is deze week nog te bezichtigen op woensdag van 13.00 – 17.00 uur en donderdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Voor meer informatie over de Kunst- en Cultuurroute en de Kunstcarrousel: Hanny Mallekote, tel. 0118 628930

Voor meer informatie over de Werkgroep Poëzie:
Jacoline Vlaander, tel. 06 – 510 250 98


V.l.n.r. Jan Kuipers, Juul Kortekaas, Anna Schenk, Jacoline Vlaander, Karel Leeftink

De koning die Schiedam wilde bombarderen

Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender en niet voor niets. Willems leven werd ge...