vrijdag 1 november 2013

'Breezandsche Berichten' op CTV Zeeland

In december 2013 zijn alle afleveringen samengebracht 

op dit eigen you tube-kanaal Vanaf dinsdag 5 november a.s. is op CTV Zeeland de programmareeks Breezandsche Berichten te zien. Het is een vijfdelig project van Breezand TV onder auspiciën van het kunstproject de Breezandsche Courant.

Sinds 2002 heeft dit project diverse uitingen voortgebracht: digitale couranten en enkele papieren edities, perspublicaties, computerkunst en een gedenkwaardige manifestatie in Galerie Hannelore Meijaard te Vlissingen op 20 mei 2012. Thema: 'Alles wat er in de wereld gebeurt, gebeurt ook in Breezand.' Maar dan net iets anders...

Voorafgaand aan elk van de vijf afleveringen wordt een kort interview met de makers aangaande de inhoud van de aflevering uitgezonden. Maar begrijpen zij zelf wel waar het in de Vrije Enclave Breezand werkelijk om gaat? Begrijpt iemand het?

Zeker is dat Breezandsche Berichten fundamentele kolder met een tragische ondertoon biedt, vormgegeven met behulp van animaties, poëzieregistraties, absurdistische dialogen, uit de pas lopende nasychronisaties, politieke kluitjes in het riet en nieuws vanachter de wapperende voorhang van de actualiteit. 

Dat dit alles stamt uit de verre realiteit van de Enclave Breezand (men meent dat deze in het noorden van het eiland Walcheren is gesitueerd), zal men merken aan sommige onderdelen van de uitzendingen. 
Hoe? Beleef het zelf vanaf dinsdag 5 november...

Het uitzendschema vindt u hier.
Een nieuwe aflevering start elke dinsdag om 19:35.
Dinsdag 5 november wijdt CTV Centraal vanaf 19.00 uur een aflevering aan het programma en zijn makers. 

Medewerkers aan Breezandsche Berichten:

Gert P. Kuipers (digital art & design): regie, tekstbijdragen, animaties, montage
Jan J.B. Kuipers (schrijver, dichter): tekstbijdragen, presentaties
Theo Raats (schrijver, dichter): tekstbijdragen, presentaties

Lord Byron en François Bonivard in Chillon

Gevangenis van Chillon. "Het was een beroemde zeiltocht in een berucht jaar. De Engelse dichter Lord Byron, zijn vriend Percy Bysshe Sh...