maandag 20 juni 2016

Nieuwe historische jeugdroman: WALUCH DE BARD



In juni verscheen bij Uitgeverij Aspekt Waluch de Bard, een nieuwe historische jeugdroman van Jan J.B. Kuipers.

Over het boek


Rond het begin van onze jaartelling wil Waluch de Menapiër de lange opleiding voor bard volgen. Hij reist af naar Brittannië. In de havenplaats Duinkreek (het Romeinse Domburg) wordt hij ontvoerd, mee naar zee genomen en gevangen genomen door Germaanse piraten.

Gelukkig is er nóg een speciale gevangene aan boord: de druïde Benorix, die enkele wonderlijke kunsten beheerst. Waluch weet met de druïde aan de piraten te ontkomen en dat is het begin van een reeks nieuwe avonturen. Ze leiden de jeugdige bard en de druïde naar een merkwaardig bondgenootschap met hun oude vijanden, de Romeinen…

Een historisch verantwoord verhaal over ontluikende vriendschap, Kelten, Germanen en de Romeinse tijd in Vlaanderen en Nederland.



Presentatie

Het boek wordt gepresenteerd op vrijdagmiddag 8 juli, vanaf 16.00 uur in de Drvkkery, Markt 51, 4331 LK Middelburg (t 0118 886 886). Dat gebeurt samen met Tussen vuur en water van Robbert Jan Swiers. Beide titels zijn de eerste van de nieuwe jeugdreeks In het heetst van de strijd - Verhalen in tijden van oorlog en bezetting. De eerste exemplaren worden in ontvangst genomen door de Middelburgse stadsdichter Karel Leeftink. De presentatie wordt verder opgeluisterd met een vermakelijk kort optreden van dichter Raymond van de Ven.

Waluch de Bard
ISBN: 9789461539168
158 pagina's
Verschenen
Prijs: €14.95

Bestel hier


Jan J.B. Kuipers publiceerde meer dan zestig boeken voor volwassenen en de jeugd, zowel fictie als non-fictie. De meeste hebben een historisch onderwerp.

Een gruwelmoord en dito straf in Sluis, 1769

Onlangs schreef ik voor mijn PZC-rubriek ‘Sporen in de delta’ een aflevering over de opmerkelijke waterstaatkundig ingenieur (en veel meer) ...