zondag 19 oktober 2014

Kunst- en Cultuurroute in het teken van poëzie

Dordtse, Vlaamse en Zeeuwse dichters


Op zondagmiddag 2 november vindt de jaarlijkse poëzieroute van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg plaats op twee locaties in de stad. Het thema is dit jaar Watermerk, tevens de titel van de bundel die de Werkgroep Poëzie met werk van alle optredende dichters uitbrengt. Het eerste exemplaar wordt om 13.30 uur bij Jet Sondaar, Koepoortstraat 6 aangeboden aan de Wethouder van Cultuur Saskia Szarafinski. Op ditzelfde adres lezen van 13.30-15.00 uur de Dordtse dichters Jacoline de Heer, Marieke van Leeuwen (voormalig stadsdichter Dordrecht), Josse Kok en de stadsdichter van Middelburg Theo Raats. Muzikale optredens zijn er van Aagje Feldbrugge (viool) en Aaike Jordans (gitaar). Gastheer is Karel Leeftink.

In Café Hildernisse aan Plein 1940 nummer 10 treden op van 15.30 – 17.00 uur de Vlaamse dichters Bert Bevers, Richard Foqué, Frank de Vos en Middelburger Raymond van de Ven. Ook laten de leden van de Werkgroep Poëzie hier hun themagedicht horen: Juul Kortekaas, Jan J.B. Kuipers, Karel Leeftink, Anneke Schenk, Theo Raats en Jacoline Vlaander. De muziek wordt verzorgd door het levensliederenensemble Karel en de Boswachters, gastvrouw is Jacoline Vlaander.

Na afloop is er in Café Hildernisse gelegenheid met elkaar het glas te heffen. De bundel Watermerk is op beide locaties te koop voor € 3,99.

Karel en de Boswachters (Ramon de Nennie, Frank Beerens, Karel Leeftink en Jan Kuipers) tijdens de opening van 'Nuditeitein' in de Grote kerk van Groede, 23 augustus 2014.

De koning die Schiedam wilde bombarderen

Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender en niet voor niets. Willems leven werd ge...