zaterdag 17 oktober 2015

Kunst- en Cultuurroute in het teken van poëzie

Op zondagmiddag 1 november vindt de jaarlijkse poëzieroute plaats in Middelburg. Dit jaar is het thema ‘Aarde’. Op twee locaties van de Kunst- en Cultuurroute dragen in totaal dertien dichters uit Zeeland en omstreken voor uit eigen werk. Muziek en zang omlijsten de gedichten.


In het historische pand in de Koepoortstraat 6 treden op van 13.30 – 15.00 uur: Joop Buma, Michael van Oostende, Marcel Koopman (stadsdichter 2007/2008) en stadsdichter Karel Leeftink. Muziek: Huibert-Jan Vader (gitaar) en Anoushka Koppelaar (zang). Gastvrouw: Anna Schenk.

In Kuiperspoort 18 treden op van 15.30 – 17.00 uur uur: Wim Haazen, André van der Veeke, Johanna Kruit, Tom Schrijer. Ook zullen de leden van de Werkgroep Poëzie het themagedicht laten horen: Juul Kortekaas, Jan J.B. Kuipers (stadsdichter 2005/2006), Karel Leeftink (huidige stadsdichter), Anna Schenk, Theo Raats (stadsdichter 2013/2014) en Jacoline Vlaander. Muziek: Yesterday’s Papers (Robert Jan Swiers, Sam Berhitu en Bert Hoogerheijde). Gastheer: Karel Leeftink.

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. Consumpties tegen gereduceerde prijzen. De dichtbundel Ontdekking van de aarde die de Werkgroep Poëzie via Mea Sponte uitbrengt, is op beide locaties te koop. Oplage: 150. De prijs van dit collectors item: € 3,50 per stuk.


Muziek van Karel en de Boswachters tijdens de vorige editie van de poëzieroute, V.l.n.r. Ramon de Nennie, Karel Leeftink, Frank Beerens en Jan Kuipers (foto (c) Marc Machielse).

De koning die Schiedam wilde bombarderen

Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender en niet voor niets. Willems leven werd ge...