dinsdag 24 november 2015

Dubbelnummer Ballustrada van Cyprus tot Drenthe

Literair tijdschrift Ballustrada bracht zijn tweede dubbelnummer van dit jaar uit. Opvallend in het nummer is ook een dubbele aflevering van de rubriek Laaglandse Poëzie; in de vorige editie was dit vaste onderdeel vervallen. De twee samenstellers zijn Gerard Berends en Tijs van Bragt. Berends heeft Drentse dichters bijeengedreven, Tijs van Bragt koos als verbindend thema: jeugd. Dat heeft te maken met het feit dat hij naar zijn gevoel binnenkort formeel gezien als dertigjarige zijn jeugd achter zich laat.

De rubriek Taal Ver Taal is gewijd aan de dichteres Moniza Alvi uit Cyprus. Vaste medewerker Kees Klok heeft een aantal van haar gedichten vertaald.

Het dubbele najaarsnummer van 100 pagina’s bevat in totaal bijdragen van 35 auteurs, onder wie Jabik Veenbaas, San Bos, Hendrik Carette, Gerard Berends, Job Degenaar, Anneke Brassinga, Tsead Bruinja, Maarten Inghels, Thomas Mohlmann, Yannick Dangre, Jan J.B. Kuipers, Johan Everaers, Julien Blaine, André van der Veeke, Miriam Marquinie, Hans Dingemanse, Gert-Jan van den Bemd, Paul de Jong, Minor, Maud Vanhauwaert, Jan Holtman. Ook in dit nummer weer vijf internationale mail art-artiesten in de serie ART FOR THE MILLIONS van kunstenaar Ko de Jonge.

Bovendien kreeg elke Ballustrada-abonnee bij deze editie een geschenk van uitgeverij Liverse: het Ballustrada Extra Light Nummer. Met bijdragen van o.a. Vic van de Reijt, Kees Torn, Kees Stip, Jan Boerstoel, Kees Jiskoot, Driek van Wissen en Simon Knepper.

Volgend jaar, herfst 2016, viert Ballustrada zijn zesde jubileum: het dertigjarig bestaan.

Abonnement € 20,- (4 nummers, inclusief porto)
Bankrekening NL35 ABNA 049 9202 864
t.n.v. Stichting Zeeuws Licht
Informatie: avdveeke@zeelandnet.nl, tel. 0115 696760Lord Byron en François Bonivard in Chillon

Gevangenis van Chillon. "Het was een beroemde zeiltocht in een berucht jaar. De Engelse dichter Lord Byron, zijn vriend Percy Bysshe Sh...