woensdag 5 augustus 2020

'11 van de 111’ in Lectori Kapelle

Foto-expositie Heleen Dekker en signeersessie


Tot en met 22 augustus exposeert Heleen M.D. Dekker foto’s uit 111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben bij Boekhandel Lectori in Kapelle (Weststraat 9-11) tijdens openingsuren. Deze expositie ’11 van de 111’ hangt samen met de tweede editie van dit boek bij Uitgeverij Thoth, een herziene uitgave met 50 nieuwe plekken en tips. Bij de afsluiting vindt op zaterdagmiddag 22 augustus van 14:00-16:00 uur een signeersessie plaats van Dekker en auteur Jan J.B. Kuipers.

 

Heleen Dekker maakte het boek samen met Jan Kuipers, die tientallen boeken over Zeeland publiceerde. De publicatie behandelt 111 onverwachte, maar ook een aantal bekende locaties in de provincie. Zij maakt deel uit van een reeks van ‘111 plekken’-boeken, die Nederlandse en Belgische steden en regio’s beschrijven vanuit een eigenzinnig en persoonlijk perspectief. Ze bieden insidertips en willen ‘andere wegen’ inslaan, weg van de toeristenpaden. Ook de invalshoek of compositie van de foto’s volgt dit eigenzinnige uitgangspunt.


Heleen M.D. Dekker werkte decennia in de zorg. Daarnaast houdt zij zich al vele jaren bezig met documentaire en artistieke fotografie. Haar werk verscheen in vele tijdschriften en boekpublicaties. Haar eigen projecten omvatten onder meer ‘Kokend voedsel’, ‘Internationale toiletten’ en ‘Uit het keukenraam’.


De koning die Schiedam wilde bombarderen

Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender en niet voor niets. Willems leven werd ge...