zaterdag 16 maart 2019

Optreden Jan Kuipers Wereldverteldag Zaamslag

Jan J.B. Kuipers treedt vrijdagavond 22 maart 2019 op ter gelegenheid van de Wereldverteldag 2019 in Zaamslag, in het Podium van Zaamslag. Hij brengt onder meer een paar mysterie- en horrorverhalen uit zijn vertelwandeling Mysterieus Middelburg.


Foto H.M.D. Dekker
Overige vertellers die deze avond optreden zijn Veronique De Tier met Volkswijsheden, Richard & Koen met een mythe uit het Land van Cadzand en Sankie Koster.

De muziek wordt verzorgd door Ries de Vuyst.

Datum: Vrijdag 22 maart
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 5,00 kaarten aan de zaal.

Het Podium is een multifunctionele zaal met ca 130 zitplaatsen, gebouwd op een nieuwe verdiepingsvloer in de voormalige gereformeerde kerk te Zaamslag: Terneuzensestraat 2, 4543BN Zaamslag.

Verhalen vertellen wordt elk jaar opnieuw in de kijker geplaatst op 20 maart, de Wereldverteldag.
Het mondiale thema van dit jaar is 'mythes, legenden en sagen'. Erfgoed Zeeland organiseert nu voor de derde keer een Zeeuwse vertelweek rondom 20 maart, ditmaal met twee activiteiten, in Zaamslag en Sas van Gent. Een derde evenement in het teken van de Wereldverteldag vindt plaats in Middelburg.


Kijk HIER voor de wandelingen Mysterieus Middelburg: 'Griezelgarantie sinds 2016'.

Wereldverteldag 2019


Lord Byron en François Bonivard in Chillon

Gevangenis van Chillon. "Het was een beroemde zeiltocht in een berucht jaar. De Engelse dichter Lord Byron, zijn vriend Percy Bysshe Sh...