dinsdag 26 oktober 2021

Poëziemanifestatie in The Common House Elliott

Zondagmiddag 7 november vindt de jaarlijkse poëziemanifestatie plaats van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg. In The Common House Elliott aan de Lange Noordstraat 48 treden dichters op, die medewerking verleenden aan de bundel Ademtuin, uitgebracht door de Werkgroep Poëzie van de Kunst- en Cultuurroute. De middag begint om 14:00 uur en is vrij toegankelijk (met corona-toegangsbewijs of testbewijs).

 

Het thema van Ademtuin is ‘Lucht’. Optredende dichters zijn Aschwin van den Abeele, Jorien Brugmans, Anna de Bruyckere, Ingeborg Haalboom, Peter Knipmeijer, Marcel Koopman, Juul Kortekaas, Jan J.B. Kuipers, Karel Leeftink, Coenraedt van Meerenburgh, Theo Raats, Anna Schenk, stadsdichter Raymond van de Ven en Jacoline Vlaander.

Henri Looymans zal enkele gedichten voorlezen uit de postuum verschenen bundel Naar STROMPELEN in de oudste jaren van Joop Buma, een van de voormalige stadsdichters. De optredens worden afgewisseld met muziek van de bekende coverformatie Yesterday’s Papers.

De bundel Ademtuin is in combinatie met de vorige bundel Sintels ter plaatse voor 5,- te verkrijgen. Ook een combinatie met Naar STROMPELEN in de oudste jaren van Joop Buma is mogelijk. Na afloop is er gelegenheid na te praten en het glas te heffen.Lord Byron en François Bonivard in Chillon

Gevangenis van Chillon. "Het was een beroemde zeiltocht in een berucht jaar. De Engelse dichter Lord Byron, zijn vriend Percy Bysshe Sh...