woensdag 1 november 2017

Opening vakbondshuis met KAREL EN DE BOSWACHTERS

Zaterdagmiddag 4 november 2017 opent om 13:30 uur het nieuwe FNV-vakbondshuis aan de Wulfaertstraat 5 in Goes. De opening wordt verricht door FNV-voorzitter Han Busker en gedeputeerde Jo-Annes de Bat. De muzikale ondersteuning is in handen van het Zeeuwse levenslied-ensemble KAREL EN DE BOSWACHTERS.


Karel en de Boswachters brengen een mix van ijzersterke krakers uit het Nederlandse smartlappen- en feestliederenrepertoire en eigen werk. Klik HIER voor hun opnieuw op Youtube geplaatste kerstclip 'Kerst MIS in de bossen'.
Voor de opening van het vakbondshuis heeft de band een speciaal FNV-lied in petto.

In het vakbondshuis kunnen leden terecht voor onder meer spreekuren over werk en inkomen, grensarbeid en de belastingservice. Ook komen er cursussen over actuele, aan de vakbond gerelateerde onderwerpen.

V.l.n.r. Karel Leeftink (zang), Jan Kuipers (bas), Ramon de Nennie (toetsen, gitaar, zang) en Frank Beerens (percussie).

maandag 30 oktober 2017

Middelburgse poëzieroute 2017 'In stenen'


Kunst-en Cultuurroute in het teken van de poëzie
Poëziemanifestatie zondag 5 november 2017


De jaarlijkse poëzieroute in Middelburg op de eerste zondag van november heeft deze keer als thema 'het geheugen van de stad', geheel passend in alle vieringen van de 800-jarige stadsrechten van Middelburg. Op twee locaties van de Kunst-en Cultuurroute dragen vijftien dichters voor uit eigen werk. Muziekensembles zullen de gedichten omlijsten. Op de eerste locatie neemt burgemeester Harald Bergmann de bundel in ontvangst. 


In het historische pand Koepoortstraat 6 treden op van 13.30-15.00 uur: Joop Buma, Chawwa Wijnberg, Coenraedt van Meerenburgh, Emma Crebolder, Wim Hofman en Marcel Koopman
Muziek: duo Sense: Annemiek Oggel (zang), Luc Oggel (gitaar).
Gastheer is stadsdichter Karel Leeftink.

In The Common House Elliot aan Lange Noordstraat 48 treden op van 15.30- 17.00 uur: Johanna Kruit, André van der Veeke, Henri Looymans, Theo Raats, Jan J.B. Kuipers en stadsdichter Karel Leeftink. Ook laten Juul Kortekaas, Anneke Schenk en Jacoline Vlaander hun themagedicht horen.
Muziek: Yesterday’s Papers (Robert Jan Swiers, Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en David Boegheim).
Gastvrouw is Anneke Schenk.

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. De dichtbundel In stenen die de Werkgroep Poëzie rond het thema uitbrengt, is op beide locaties te koop. Oplage: 150. De prijs van dit collector's item: 3,50 euro per stuk.

Omslag 'In stenen' (Anna Schenk).

Een gruwelmoord en dito straf in Sluis, 1769

Onlangs schreef ik voor mijn PZC-rubriek ‘Sporen in de delta’ een aflevering over de opmerkelijke waterstaatkundig ingenieur (en veel meer) ...