woensdag 20 mei 2015

Dordtse Middag van het Korte Verhaal

Op zondag 24 mei 2015, eerste Pinksterdag, wordt voor het eerst in Dordrecht de Dordtse Middag van het Korte Verhaal georganiseerd. Het instellen van de A.L. Snijdersprijs, vier jaar geleden, en onlangs de J.M.A. Biesheuvelprijs, toont dat het korte verhaal tegenwoordig weer ruim in de belangstelling staat. Ook het aantal uitgaven met korte verhalen stijgt. Reden om ook in Dordrecht aandacht te besteden aan dit sympathieke genre. 

Zeven schrijvers van korte verhalen, waaronder drie uit Dordrecht, zullen deze middag voor het voetlicht treden, te weten: Johan EveraersJan v.d. GeerJasmijn WapperomJan J.B. KuipersAnnemarie BolsiusIna Rogge en André van der Veeke. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Amsterdamse, maar in Dordrecht geboren, zanger en liedjesschrijver Bart Damen.

Het is de bedoeling dat de Dordtse Middag van het Korte Verhaal een jaarlijks terugkerend, literair evenement wordt.

Tijdens de middag wordt ook het nieuwe nummer gepresenteerd van Ballustrada. Bij deze presentatie zal de in Dubbeldam geboren dichter en schrijver Job Degenaar zijn in Ballustrada opgenomen bloemlezing van Koreaanse poëzie toelichten.

De Dordtse Middag van het Korte Verhaal wordt georganiseerd en gepresenteerd door Kees KlokDe Dordtse Middag van het Korte Verhaal wordt mogelijk gemaakt door uitgeverij Liverse en galerie De Compagnie.

De middag vindt plaats in galerie De Campagnie, Kuipershaven 21. De aanvang is om 15.00u. De toegang is gratis.

Lord Byron en François Bonivard in Chillon

Gevangenis van Chillon. "Het was een beroemde zeiltocht in een berucht jaar. De Engelse dichter Lord Byron, zijn vriend Percy Bysshe Sh...