zaterdag 11 maart 2023

Aftrap literaire avond Concertzaal

Ben uitgenodigd om op vrijdagavond 17 maart als 'ouwe rot' de aftrap te verrichten van het volgende open podium van De Baaierd in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg. Onderstaande tekst is overgenomen van deze pagina.

De eerste Kraamkamer van het jaar…
Huppelt de lente jou ook al door het lijf? Of je nu ja of nee moet antwoorden, kom sowieso op 17 maart naar de eerste Kraamkamer van 2023 en blaas samen met ons het eerste verjaardagskaarsje van De Baaierd uit. Inspiratie gegarandeerd, zo aan de vooravond van het voorjaar. Zelf ook optreden? Geef je voor 7 maart op via info@debaaierd.nl.

Ouwe rot en blozende bloesems
Het wordt stilaan traditie: het open podium wordt afgetrapt door een ouwe rot in het vak. Iemand die zijn sporen al verdiend heeft, op papier of op het podium. Jan J. B. Kuipers heeft dat zeker. De voormalig stadsdichter van Middelburg, winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs en redacteur van het literaire tijdschrift Ballustrada schreef een duizelingwekkend aantal boeken in allerlei genres.

Bij De Baaierd zijn echter niet enkel de VIP’s belangrijk. De Kramers van de avond stelen net zo goed de show. Die vijf minuten kraamfaam zijn zo voorbij! De open podia van 2022 leverden al veel luisterplezier en gesublimeerde plankenkoorts op. Van gedichten tot theater, van rap tot verhalen, vertaalkunst of muziek, rijp en groen door elkaar: bij de Kraamkamer is alle woordkunst welkom.

Juist daarom kun je, als publiek én als deelnemer, rekenen op een vrolijk-veelzijdige avond.

Praktisch
Bezoek aan de Kraamkamer is gratis. Verzekerd zijn van een plekje? Reserveren kan via info@debaaierd.nl.

Meedoen? Geef je op via info@debaaierd.nl. Plekken worden in principe verdeeld naar volgorde van inschrijving. Bij veel animo pogen we een mooie mix te bereiken, van genres en van Baaierd-bekenden en nieuwkomers. Je ontvangt snel een ontvangstbevestiging; na 7 maart ontvang je definitief bericht.

Vrijdag 17 maart 2023, 20u – 22u (inloop: 19.30u), Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14, Middelburg

***


Lees ook De vlucht naar boven 

Prijs
€ 29,99
ISBN
9789462498952
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
296Lord Byron en François Bonivard in Chillon

Gevangenis van Chillon. "Het was een beroemde zeiltocht in een berucht jaar. De Engelse dichter Lord Byron, zijn vriend Percy Bysshe Sh...