zondag 17 februari 2019

Vaarwel aan de wALLofsmALLart

Afbeelding in '111 plekken in Zeeland
die je gezien moet hebben'  (foto H.M.D.Dekker)..

Van zaterdag 23 februari tot en met zondag 14 april 2019 staat Ko de Jonge in ruimtecaesuur aan de Lange Noordstraat 67 in Middelburg met zijn wALLofsmALLart. De wALLofsmALLart was een kleine tentoonstellingsruimte in de kunstwerkplaats KipVis, Vlissingen. 


In de eerste helft van de tentoonstellingsperiode kunnen nog veranderingen worden aangebracht. Na de officiële vaststelling op zaterdag 23 maart is de presentatie definitief.

Ko de Jonge maakte in KipVis van 2009 tot 2019 tentoonstellingen met werk uit zijn archief. Dat archief omspant de periode 1970-heden.
De kunstwerken, meestal van beperkte grootte, zijn afkomstig van meer dan duizend kunstenaars. Sommige werken maken deel uit van mail art-projecten.

De wALLofsmALLart kreeg ook een plaats in het boek 111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben van Jan J.B. Kuipers en Heleen Dekker.

Het grootste gedeelte van het archief van Ko de Jonge is nu ondergebracht in een speciaal ingerichte afdeling mail art bij de Verbeke Foundation in Kemzeke, België.


De koning die Schiedam wilde bombarderen

Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender en niet voor niets. Willems leven werd ge...