zondag 29 september 2013

'Koeien, polder en water doken slag om slinger op'

Eén van de gastheren, Bert Bevers, meldde het volgende over het bezoek van zes Zeeuwse en één Dordtse dichter aan literair café Den Hopsack in Antwerpen, zaterdag 28 september 2013:
"Het hoeven niet altijd Zeeuwse mosselen en Zeeuwse oesters te zijn: in literair café Den Hopsack aan de Grote Pieter Potstraat 24 in Antwerpen waren deze zaterdagmiddag niet minder dan zeven Zeeuwse díchters te vinden. Die traden daar op in het kader van een literair rendez-vous van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen, die dat er regelmatig brengt onder de noemer Publiek Geheim. Hoewel Tijs van Bragt, Kees Klok, Jan J.B. Kuipers (oud-stadsdichter van de Zeeuwse hoofdstad Middelburg), Dieuwke Parlevliet, Theo Raats (huidig stadsdichter van Middelburg), André van der Veeke en Thom Schrijer elk hun eigen, volstrekt particuliere stem hebben viel op welk een invloed de provincie Zeeland op hun werk heeft. Koeien, polder en water doken slag om slinger op. De dichters werden voorbeeldig ingeleid door Frank Decerf, ondervoorzitter van de VVL. Op de foto staand van links naar rechts André van der Veeke, Kees Klok, Theo Raats en Dieuwke Parlevliet, en zittend Jan J.B. Kuipers, Tijs van Bragt en Thom Schrijer."
De link:

Zeeland boven in Den Hopsack, Antwerpen

Het optreden vond plaats in het kader van 'PUBLIEK GEHEIM; literaire ontmoetingen van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen in Den Hopsack', Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen.


Boven v.l.n.r. André van der Veeke, Kees Klok, Theo Raats, Dieuwke Parlevliet; onder v.l.n.r. Jan J.B. Kuipers, Tijs van Bragt, Thom Schrijer.

De koning die Schiedam wilde bombarderen

Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender en niet voor niets. Willems leven werd ge...