zaterdag 19 september 2020

Oerjaren Bevelandse pophistorie in De Pit

- UITGESTELD NAAR NADER TE BEPALEN DATUM WEGENS NIEUWE CORONAMAATREGELEN -


Beluister HIER het gesprek over dit onderwerp op Omroep Zeeland Radio op donderdag 22 oktober ('De Zeeuwse Kamer'). Het linkje naar de uitzending staat onder de tekst.


Dinsdagavond 20 oktober geeft Jan J.B. Kuipers een lezing over de vroege geschiedenis van de popmuziek op de Bevelanden, ruwweg van eind jaren vijftig tot begin jaren zeventig. De avond vindt plaats in Buurthuis De Pit, Appelstraat 2A in Goes. De aanvang is 19:30 uur, de organisatie is in handen van Heemkundige Kring De Bevelanden. 


Jan B. Kuipers is auteur van vele boeken en honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren en popcultuur. In 2005/2006 was hij stadsdichter van Middelburg. 

Het onderwerp van de lezing bouwt voort op de gegevens in Kuipers' boek Brommers, gitaren en spandoeken (met bijdragen van Henk Feij en Peter Urbanus) dat in 2005 is verschenen. Maar ook op een artikel van zijn hand in De Spuije (afl. 107, zomer 2019): ''Gelachten dat we hebben…’ Oerjaren van de Bevelandse popcultuur.'

Enkele trefwoorden: Jan Blok, Fats Domino in Goes?, The Shazams, Prins van Oranje, Schuttershof en Uh-hu, Louis Polfliet, de Delta Blues Band, nozems en cafés, herrie in de Zak en een vaantje van het Teenager Festival in Kruiningen in 1961.
Er zijn zelfs enkele geluidsopnamen te beluisteren...

Er mogen 30 mensen in de zaal. Vanwege de coronamaatregelen is aanmelding verplicht via info@hkdebevelanden.nl Er wordt geadviseerd om tijdens de lezing een mondkapje te dragen. 

En weer bleef Eekhoornstaartstad ongezien

Met ‘De man die Eekhoornstaartstad nooit zag’ keert Jan Kuipers in zijn fantastiek terug naar de pop-SF en de sfeer van zijn vrolijke maar g...