dinsdag 22 januari 2013

Onthulling stadsdichterstegels Middelburg


Donderdag 31 januari, Nationale Gedichtendag, vindt op het Koorkerkplein in Middelburg de onthulling plaats van de Stadsdichterstegels, die onlangs zijn verplaatst van het Tympaanplein (Markt) naar deze nieuwe locatie. Elke voormalige stadsdichter (tot nu toe vijf) heeft een tegel met daarop enkele regels uit een eigen gedicht. Reden voor de verplaatsing was het feit dat gedurende het hele zomerseizoen de tegels op het Tympaanplein aan het zicht waren onttrokken door terrasstoelen.

De onthullingsplechtigheid begint om 16.00 uur met een welkom door Karel Leeftink namens de Werkgroep Poëzie van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg. De onthulling zelf wordt verricht door de Middelburgse wethouder van cultuur Ed de Graaf. De nieuwe (zesde) stadsdichter Theo Raats leest vervolgens zijn speciale tegelgedicht ‘Voor de stadsdichters’.

Aansluitend (16.15 uur) organiseert de Werkgroep Poëzie een korte poëziebijeenkomst in het aanpalende Jazz Café Desifinado. Hier treden naast de stadsdichters van weleer zoals Jan JB Kuipers ook de huidige stadsdichter Theo Raats en anderen op: : Anna Schenk, Jacoline Vlaander, Juul Kortekaas e.a. Een bescheiden initiatief, dat mogelijk in de komende jaren op Nationale Gedichtendag in Middelburg kan uitgroeien tot een groter evenement.

Eind: 17.30 uurGeen opmerkingen:

Een reactie posten

De H. Elisabeth en haar vloeden

Eigenlijk had deze foto van de H. Elisabeth van Thüringen vorig jaar geschoten moeten worden, tijdens het herdenkingsjaar van de Tweede Sint...