donderdag 16 mei 2013

Concert bij de buren, binnenstad Middelburg

Concert bij de buren op 9 juni 2013 in binnenstad Middelburg

Op zondagmiddag 9 juni a.s. wordt er in de binnenstad van Middelburg (omgeving Koepoortstraat/Singelstraat) vanaf 14.00 uur de activiteit Concert bij de buren georganiseerd. Op vier verschillende adressen kan een klassiek concert van circa twintig minuten worden gevolgd. Na het bijwonen van het eerste concert is het de bedoeling dat het publiek driemaal van adres wisselt.

Programma

- Singelstraat 2:
Voormalig stadsdichter Jan J.B. Kuipers en pianist Friedo de Valk brengen een wervelend en verrassend programma van poëzie omlijst met muziek.

Jan Kuipers publiceerde ongeveer zestig boeken en honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren, Science Fiction, thrillers en jeugdliteratuur. In 2005/2006 was hij stadsdichter van Middelburg. Friedo de Valk is een ervaren pianist, die met veel plezier zijn muziek met u wil delen.

- Galerie Koepoortstraat 6:
Ensemble Musica Vicina (wat betekent: muziek voor/van de buurt/buren) bestaat uit twee violen, altviool, cello en harmonium/piano. Musica Vicina speelt schitterende kamermuziek, o.a. van Dvorak, Boyce, Brahms en Anderson. De stukken variëren van een wals en een wiegelied tot een swingende tango.

- Singelstraat 5:
Les Idées Heureuses werd in 2012 opgericht door Marco Ketels (classicus, zanger en blokfluitsolist), Annelies Poortvliet (viola da gamba) en André Poortvliet (klavecimbel). In deze triobezetting richt het ensemble zich op het uitvoeren van kamermuziek uit de Barok. De bezetting van het ensemble is flexibel. Op deze middag treden voor u op: Marco Ketels (blokfluit/zang) en André Poortvliet (klavecimbel).

- Koepoortstraat 10 (Bed & Breakfast ’t Poorthuys):
Gemengd Koor Tourdion, voor ouders en vrienden van de Vrije School Zeeland, bestaat sinds 1985 en staat momenteel onder de bezielende leiding van Margie van Rabenswaaij. Het koor zingt muziek uit verschillende tijden en eeuwen. Het repertoire varieert van klassieke liederen tot volksmuziek, soms juweeltjes in eenvoud en emotie. De ruim twintig mannen en vrouwen van Tourdion zoeken met veel plezier en saamhorigheid naar vertolking van muziek die zowel henzelf als u raakt.

Omdat de concertjes worden gegeven in verschillende huiskamers is er een maximum aantal van honderd mensen dat kan worden ontvangen, tijdig inschrijven is dus noodzakelijk. Kaarten voor de serie concertjes kosten € 5,-, inclusief één consumptie. Na afloop is er een gezamenlijke afsluiting met hapje en drankje aan Koepoortstraat 6. Inschrijven kan via concertjesmiddelburg@gmail.com of via telefoonnummer 0118 63 93 44 (maandag t/m donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur) 
Uitgebreide informatie over de concertmiddag op www.concert-buren.nl (te raadplegen vanaf 25 mei).

Foto: Jan Kuipers tijdens Poëzie op de Vismarkt, 26 augustus 2012 (foto Heleen Dekker).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De H. Elisabeth en haar vloeden

Eigenlijk had deze foto van de H. Elisabeth van Thüringen vorig jaar geschoten moeten worden, tijdens het herdenkingsjaar van de Tweede Sint...