vrijdag 18 oktober 2013

Poëzieroute Middelburg in teken van jubileum


'In verdubbeling verschijnen'

Zondagmiddag 3 november wordt in de Zeeuwse provinciehoofdstad Middelburg voor de vijftiende keer de jaarlijkse poëzieroute in samenhang met de Kunst- en Cultuurroute gehouden. 

De Werkgroep Poëzie heeft met de eveneens jaarlijkse bundel een actie bedacht. In overeenstemming met de titel krijgen poëzieliefhebbers twee exemplaren van In verdubbeling verschijnen voor de prijs van één.

Op drie locaties in de Kunst- en Cultuurroute dragen in totaal twaalf dichters voor uit eigen werk. Muziek en zang zal de voordrachten omlijsten. Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg neemt op de eerste locatie de eerste twee exemplaren van de bundel in ontvangst.
 
Deze uitreiking vindt plaats in Café Hildernisse, Plein 1940 nummer 10, om 13.00 uur. Tot 14.00 uur treden hier vervolgens op: Jorien Brugmans, Mariet Lems, Nelleke Maljaars en Jacoline Vlaander. De muziek wordt verzorgd door het smartlappengelegenheidsensemble Karel & de Boswachters, bestaande uit Frank Beerens, Jan J.B. Kuipers, Karel Leeftink en Ramon de Nennie. Gastvrouw is Anna Schenk.

In het historische pand Koepoortstraat 6 (expositieruimte Jet Sondaar) treden op van 14.30 – 15.30 uur: Juul Kortekaas, Peter Vullers, Anna Schenk en Tijs van Bragt. De muziek is van Huibert-Jan Vader & Company (gitaar). Gastvrouw is Jacoline Vlaander.

In Herensociëteit De Vergenoeging aan de Gortstraat 30 treden op van 16.00 – 17.00 uur: André van der Veeke, Karel Leeftink, voormalig stadsdichter Jan J.B. Kuipers en de huidige stadsdichter van Middelburg Theo Raats. De muziek wordt verzorgd door Anja Kopmels, gitaar & zang. Gastheer is Theo Raats. Na afloop is er gelegenheid om te toosten op het lustrum (consumpties voor eigen rekening).

De jubileumbundel met 12 gedichten is op iedere locatie te koop. De oplage is 150 exemplaren en de prijs van dit verzamelobject bedraagt 5 euro voor 2 exemplaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De H. Elisabeth en haar vloeden

Eigenlijk had deze foto van de H. Elisabeth van Thüringen vorig jaar geschoten moeten worden, tijdens het herdenkingsjaar van de Tweede Sint...