maandag 11 november 2013

HELP BALLUSTRADA DE WINTER DOOR
Presentatieruimte Caesuur aan de Lange Noordstraat 67 in Middelburg organiseert een openbare veiling van 50 werken van beeldend kunstenaars die het bedreigde literair periodiek Ballustrada willen steunen. Iedereen werkte op een toegestuurd vel Fontenaypapier, 300 grs., formaat A-4. Het werk is te bezichtigen van 07/12 - 31/12.

Ballustrada is een literair tijdschrift voor het Nederlandse taalgebied, ontstaan en volwassen geworden in Zeeland. Twee keer per jaar verschijnt er een uitgave van minstens 100 pagina’s. Ballustrada biedt een podium aan jonge schrijvers, minder bekende auteurs met verrassende kwaliteiten en aan een kring van bekende auteurs die zich verbonden weet met het periodiek.
Karakter: onafhankelijk, dus zeg maar dwars. De redactie wordt gevormd door André van der Veeke, Jan J.B. Kuipers, Johan Everaers. In 2011 vierde Ballustrada zijn 25-jarig bestaan.

De provincie Zeeland ondersteunde Ballustrada jaarlijks met een bescheiden subsidie. Precies genoeg om Ballustrada te laten leven. In haar onmetelijke wijsheid hebben de Staten van Zeeland in het kader van de bezuinigingen gemeend Ballustrada met in gang van 1 januari 2014 niet meer te ondersteunen. Daardoor dreigde één van de meest interessante en eigenwijze literaire tijdschriften van Nederland te verdwijnen. Gelukkig is er intussen een samenwerkingsverband met uitgeverij Liverse in Dordrecht - én deze actie.

Op zaterdag 21 december 2013 vindt vanaf 16.00 uur in presentatieruimtecaesuur de openbare veiling plaats. Spelregels: de aspirant koper kiest op voorkeur van beeld [alle werken zijn gesigneerd op de achterkant]; de bodemprijs voor elk werk bedraagt € 50,-.


Over presentatieruimte Caesuur: vanaf 1995 worden er in en door presentatieruimte Caesuur tentoonstellingen en presentaties hedendaagse kunst gemaakt. Scheppende kunsten zijn altijd de leidraad. Maar ook een historisch en sociaal perspectief bepalen mede de keuze voor een tentoonstelling en/of presentatie.
teamcaesuur bestaat uit kunstenaars, denkers en andere vrije geesten die op vrijwillige basis de programma’s vormgeven en uitvoeren.

Organisatie
Ko de Jonge namens Ballustrada
Hans Overvliet namens teamcaesuurLange Noordstraat 67, Middelburg
www.caesuur.nl

Ballustrada
Redactieadres: A.J. van der Veeke, Oranjestraat 24a, 4532 BS Terneuzen
tel. 0115 696760, avdveeke@zeelandnet.nl ; http://www.ballustrada.eu
Bankrekening: 49 92 02 864 t.n.v. Stichting Zeeuws LichtGeen opmerkingen:

Een reactie posten

De H. Elisabeth en haar vloeden

Eigenlijk had deze foto van de H. Elisabeth van Thüringen vorig jaar geschoten moeten worden, tijdens het herdenkingsjaar van de Tweede Sint...