donderdag 4 april 2024

Wandeling Mysterieus Middelburg in 2024

Op zoek naar een bijzonder groepsuitje? Wandel ook in 2024 mee door Mysterieus Middelburg, een ‘vertelwandeling’ van ongeveer 2 uur langs sinistere, spookachtige en geheimzinnige plekken in Middelburg.

Schrijver, publiekshistoricus en ex-stadsdichter Jan J.B. Kuipers voert u langs dertien en meer spannende locaties in de noordelijke en westelijke binnenstad van het op het oog o zo keurige Middelburg.
foto H.M.D. Dekker

We vertrekken en eindigen op de Markt, na een tocht vol griezel en groteske, sagen en schavotten, horror en historie. Jan vertelt met liefde over monniken, pestlijders, engelen en moordenaars, en over de ijselijke regenten van Middelburg.

Stokoude geschiedenis en pijnlijk recente verhalen: van het hostiewonder, het bombardement dat geen bombardement was tot een lugubere vondst in een bushokje.

U bepaalt zelf uw tijdstip. Ook een kortere duur en route is mogelijk.

Prijzen 2024: groepen tot en met 12 personen: € 159,- | 13 t/m ca. 20 personen: € 249,-- . De prijzen zijn all-in.

Boeken? Mail naar: jjbkuipers@hotmail.com of hmddekker@zeelandnet.nl

Zo beleefde groosopzeeland.nl het:
Niet alleen de groep, maar ook de spreker zelf gaat op in het verhaal. Hij ijsbeert heen en weer, tuurt ondertussen voor zich uit alsof hij de mysterieuze gebeurtenis in gedachten opnieuw beleeft en kijkt je af en toe ineens strak aan. En dan zien we boven de grote snor en achter zijn brilglazen glinsterende oogjes vol pret. Al na een paar minuten is de groep in de ban van Jan.

Omroep Zeeland berichtte:
Gids Jan vertelt met humor over moordenaars, spoken en pestlijders. Een van de 25 enthousiaste deelnemers: “Wij zijn recent vanuit Limburg naar Middelburg verhuisd. Dit is een fantastische manier om onze nieuwe stad te leren kennen. Hij vertelt het zo leuk!”

Jan J.B. Kuipers publiceerde ongeveer 85 boeken, veelal over historische onderwerpen. Veel werk betreft de provincie Zeeland. Maar hij is ook actief als fictieschrijver van onder meer fantastiek en literair werk. Een combinatie die ook het project Mysterieus Middelburg deed ontstaan.Griezelgarantie sinds 2016! 

***

Misschien ook leuk:


Zeeland is meer dan strand, duinen, mosselrestaurants, folkloresport in klderdracht. Meer dan monumentale lijstgevels, middeleeuwse kerken, de deftigheid van buitenplaatsen in het groen. Wel eens aan de Rattekaai geweest? U beziggehouden met Zeeuwse struisgelolie?

Zeeland is een dynamisch gebied met een meervoudige identiteit: eeuwenoud mondiaal handelsgewest én agrarisch arcadië. Dit boek voert langs 111 Zeeuwse plekken die u gezien moet hebben. Plekken die u voeren achter de sluier van de traditionele reisgids. Want Zeeland is méér:

• Wonderen in waterputten
• Vis uit de polder en vruchten uit zee
• Verzonken dorpen, bergen van aarde
• Boerenkost en bekroonde chefs

Trek erop uit met dit boek en geniet van de zilte smaak van een eilandenrijk…

ISBN 978 90 6868 680 7,  prijs € 17,95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lord Byron en François Bonivard in Chillon

Gevangenis van Chillon. "Het was een beroemde zeiltocht in een berucht jaar. De Engelse dichter Lord Byron, zijn vriend Percy Bysshe Sh...