maandag 25 maart 2024

Skannal de Trouweloze in mythisch Frisia

Onlangs verscheen als smashwords-editie (e-boek) Skannal de Trouweloze: twee verhalen over de antiheld Skannal, die aan het begin van de zesde eeuw door de Friese landen trekt. Reis mee naar Traiectum en de mythische steden Wartna, Nocdac en Bordonchar en ontmoet nietsontziende krijgers, bovennatuurlijke gestalten en een schrikwekkende zieneres. Om over Weda/Wodan maar te zwijgen.


* historische fantasy * heroic fantasy * sword and sorcery*


Skannal is van over de Noordzee gekomen en trekt aan het begin van de zesde eeuw door de Friese landen. In Wartna volgt hij zijn meester, de monnik en missionaris Dubghal, naar het land van de Friezen. 
Het doel is de bekering van Wartna, de legendarische hoofdstad van Frisia waaraan eindeloos wordt gebouwd en waarover iedereen wenst te zwijgen. Gevaar? De relikwie van Sint-Fintan beschermt hen toch? Bovendien is er altijd het wapen van de zelfkennis.

In De vore van de dansende helden wordt Skannal na zijn ontsnapping aan Dubghal, die een duister lot onderging, gevangen genomen door een Deense bende. Deze staat onder leiding van de wolwa (zieneres) Spakuna. 

Skannal belandt in een dynastieke vete, die op hallucinante wijze wordt uitgevochten in de mythische steden Nocdac en Bordonchar, die we tot dusver maar kenden uit één (Byzantijnse) bron.

Nu voor maar $ 2.39 USD!

Bekijk HIER de andere e-boeken van Jan J.B. Kuipers onder het smashwords-label.

En DIT is een andere post over Skannal.

***

Misschien ook interessant (non-fictie):

Nederland in de middeleeuwen
De CANON van ons middeleeuws verleden


Deze uitgave toont hoe een drassige uithoek van het Romeinse Rijk zich tussen circa 500 en 1500 ontwikkelde tot een veelzijdig samenstel van graafschappen, hertogdommen en heerlijkheden, agrarische en handelsgemeenschappen, steden en dorpen. Op zand, veen en klei, langs de rivieren en de Noordzeekust. Hoe er langzaam eenheidsgevoel ontstond én hoe dit besef steeds ondergraven werd door vaak bloedige strijd tussen lokale en regionale belangen, standen en klassen.

€ 31,99
Ook verkrijgbaar als e-boek - € 15,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lord Byron en François Bonivard in Chillon

Gevangenis van Chillon. "Het was een beroemde zeiltocht in een berucht jaar. De Engelse dichter Lord Byron, zijn vriend Percy Bysshe Sh...